Service & Onderhoud

Reparatie van uw gitaar?
Service en onderhoud in eigen huis

Gitaren zijn onderhoudsgevoelige instrumenten. Door ze regelmatig schoon te maken en te laten checken verleng je de levensduur van de verschillende onderdelen. Alleen, hoe doe je dat precies? En wat voor gereedschap en schoonmaakmiddelen heb je daar precies voor nodig? Bij De Snaar kunnen we je daarbij helpen. Van het wisselen van snaren tot het rechtzetten van een hals.

Service & Onderhoud

Onderhoud elektrische gitaar

Het beste moment om onderhoud te plegen aan je gitaar is wanneer je je snaren gaat vervangen. Zo is er geen spanning meer en kan je overal bij. Wanneer je een elektrische gitaar bij ons langsbrengt voor onderhoud kunnen we deze afstellen naar jouw wensen. Speel je bijvoorbeeld slide en wil je graag een andere dikte snaren met een hogere actie? Dan regelen wij dat voor je. Of heb je het er aan toe om nieuwe pickups te monteren? Deze hebben wij voldoende op voorraad. Meestal zijn de elektrische gitaren die bij ons binnen komen voor onderhoud klaar binnen 1-3 werkdagen, afhankelijk van de werkzaamheden. Wij streven ernaar dat jij weer zo snel mogelijk kan spelen.

Service & Onderhoud

Onderhoud akoestische gitaar

Het onderhouden van een gitaar kan best spannend zijn als je hier niet veel ervaring mee hebt. Zeker met een akoestische gitaar. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden zoals de luchtvochtigheid, welk onderhoudsmiddel je gebruikt voor je bovenblad, zijkanten en achterkant en hoe ver is té ver wanneer je aan je truss rod gaat draaien? Bij ons in de winkel kunnen we je op weg helpen met deze vragen. We hebben de juiste onderhoudsmiddelen en kennis in huis zodat jij het maximale uit je gitaar kan halen. Een onderhoudsbeurt voor een akoestische gitaar duurt bij ons gemiddeld 2-3 werkdagen, afhankelijk van de werkzaamheden.

Service & Onderhoud

Onderhoud gitaarversterker

Voor ons is onderhoud van gitaarversterkers geen probleem. Van (vintage) buizenversterkers tot transistor modellen. Wij repareren alle soorten versterkers. Bij ons in de werkplaats maken we de versterker open om het probleem vast te stellen. Als we weten wat er vervangen of gerepareerd moet worden nemen we meestal contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Zo kunnen we de versterker naar jouw wens klaar maken. Ook voor minder grote reparaties, zoals het wisselen van buizen, kan je bij ons terecht. Heb je een probleem met je versterker en wil je eerst even contact opnemen voor je hem naar de winkel brengt? Dan kan je ons bereiken via mail, WhatsApp of telefoon.

Chat openen
1
Hallo,
Heb je een vraag? Stel ze hier gerust.
Wij proberen z.s.m. te reageren.